2DAYSTREK

20.08.2012 00:00

 

  • 2DAYSTREK alebo Všetko najlepšie k 40-ke Předsedo !
  • 19.-20.08.2012
  • 47 km    Spolu:  34:58 hod.    Štart:  19.08. - 7:21   Koniec:  20.08. - 18:19
  • čas chôdze:  14:44 hod.,  čas státia:  20:14 hod.
  • max.výška:  1.476 mnm,  min.výška:  456 mnm,  stúpanie:  2.427 m, klesanie:  2.753 m 
  • Robo, Jano, Vlado

 

  • Citát dňa:  Robo, Vlado: Tož na zdraví Předsedo !!!   Jano: Na zdraví, na zdraví !!!

 

    Pôvodný nápad předsedu Jana bol osláviť svoju tohtoročnú 40-tku na vrchole Mont Blancu. Žiaľ objektívne príčiny tento plán definitívne pochovali a tak prišiel s nápadom, osláviť ukončenie svojej štvrtej desaťročnice (mimochodom, uvedomuješ si, že už ti ťahá na päťdesiatku ?) na nejakom dvojdňovom treku s kamarátmi. Priťuknúť si tak ako sa mu vždy páčilo, pri ohni, vonku, pod hviezdami.

Dlho, predlho, snáď celé tri mesiace sa nám nedarilo nájsť vhodný termín, tak aby vyhoval všetkým bukviciam. A do toho organizovania nám ešte kecalo počasie. Nakoniec nás pritlačil čas a končiace sa leto, a tak  stanovil defintívny termín. Zdal sa byť už jeden z posledných, preto sme nezaváhali. Predpoveď počasia bola priaznivá, no pre istotu berieme aj spacáky. Predchádzajúce rána už boli naozaj chladné. Naše predstavy, že presedíme celú noc pri ohníku len tak naľahko a prekecáme v partii to i ono až do svitania sa asi nenaplnia úplne. Svoju účasť na treku sme totiž oslávencovi Jančimu záväzne potvrdili iba dvaja. Vlado a ja. A tak sa ráno 19.augusta 2012 stretáme na autobusovom nástupišti v Žiline, odkiaľ vyrážame za novými zážitkami. Nenáleží mi aby som viac opisoval túto predsedovu akciu, ani to tak emočne ako on nedokážem popísať a preto si kliknite na Janove stránky, kde sa dozviete o 2DAYSTREKu viac v jeho reportáži a kde si môžete pozrieť aj nejaké pamätné obrázky.

 

 

... a keď som pri tých obrázkoch musím ešte spomenúť prekvapenie, ktoré pre nás pripravil Vlado, keď sme si tri týždne po túre dali stretnutie pri pivku. Obom nám daroval fotoknihu s obrázkami, ktoré nám budú tento trek s priateľmi navždy pripomínať. Takže mi stálo za to, vliecť celé dva dni na krku tú ťažkú zrkadlovku a podchvíľou niekde stáť, predbiehať a dobiehať. Kniha je úžasná, zážitky tiež. Dúfam, že ešte také budú. 

   

 Ďakujem Jano, ďakujem Vlado !

Robo